Hultsfred 2007

Jag mailade Rockparty och frågade varför de har höjt biljettpriset så kraftigt i år. Fick dett till svar, vilket faktiskt låter rimligt:

Tjenare.
 
Lessen för det sjukt sena svaret.
 
Över 2000 ligger vi som tur var inte.Ska förhoppningsvis dröja ganska många år innan vi hamnar där.
 
Det som hänt är helt enkelt att 1) gagenivåerna har över lag stigit sjukt mycket på slutet - mycket beroende på att artisterna inte längre tjänar några pengar på sina skivor (under våra 22 år har det aldrig förekommit en lika drastisk ökning på bara ett år som det gjort de senaste 12 månaderna) och 2) att den ökade konkurrensen i Norge trissat upp priserna i Norden.
 
Traditionellt har den nordiska marknaden legat ganska lågt jämfört med resten av Europa. Och det har varit helt okej, eftersom det är den ekonomiska verklighet vi leger i. Men när Quart plötsligt fick en seriös konkurrent i Norge blev det budkrig mellan dom två festivalerna. Och när artisterna i år började få "europeiska gager" i Norge undrade dom varför Sverige och Finland skulle betala mindre.
 
Vill inte tråka ut dig med ett alltför långt och trist mail. Men anledningen är helt enkelt att artisterna vill ha redigt mycket mer pengar i år. I år kommer Korn tillbaka till Hultsfred för samma gage som dom skulle fått förra året. Var dom själva som erbjöd den dealen. Och samma summa som förra året kändes hög, men ändå fair, kändes i år som rena reapriset. Så mycket har gagerna faktiskt gått upp.
 
När vi såg varåt det barkade med gagerna diskuterade vi om vi skulle behålla vår tidigare bandbudget och börja inrikta oss på mindre band eller höja den med en tredjedel och kunna fortsätta boka riktigt stora headliners. Och då valde vi det högre priset.
 
Återigen - lessen för det sena svaret.
 
Ha det grymt.
//Håkan

Så nu vet ni också..
Hejdå

Kommentarer
Postat av: Sylvia

Det lät iof jävligt rimligt.
Fucking asshole bands! :D

kan dom inte bara vara lyckliga? eller nåt.
typ.. eller nåt. :D

Postat av: Daniel

Gött med seriösa svar

2007-04-11 @ 16:20:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback